Benodigde ingrediënten Garnalen met sint-jacobsschelpen voor 4 personen
- 3 el olie
- 60 g pijnpitten
- 450 g gepelde, ongekookte garnalen
- 450 g sint-jacobsschelpen, uit de schelp, grote exemplaren in kwarten gesneden
- 2 tl geraspte verse gember
- 1 klein rood of groen pepertje, zonder zaadjes en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 grote rode paprika, in stukjes van 2,5 cm gesneden
- 225 g verse spinazie, steeltjes verwijderd, de blaadjes goed gewassen en in reepjes gesneden
- 4 bosuitjes, diagonaal in stukjes van 1,5 cm gesneden
- 4 el vis- of kippebouillon
- 4 el lichte sojasaus
- 4 el rijstwijn of droge sherry
- 1 el maizena
- De olie in een wok verhitten en de pijn pitten op een laag vuur al roerend lichtbruin bakken. De pitten er met de schuimspaan uitscheppen en op keukenpapier uit laten lekken.
- De garnalen en sint-jacobsschelpen in de wok doen en op matig vuur al roerend verhitten tot de garnalen roze zijn en het schelpvlees stevig en ondoorzichtig is.
- Gember, pepertje, knoflook en paprika toevoegen en enkele minuten op vrij hoog vuur bakken.
- Spinazie en ui toevoegen en kort roerbakken. De rest van de ingrediënten mengen en over de ingredienten in de wok gieten.
- Het vuur hoger zetten en het kooknat aan de kook brengen. Al roerend koken tot het nat dik en helder wordt. De pijnpitten erdoor roeren en onmiddellijk serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer