Garnalen Veracruz is een mexicaans hoofdgerecht Veracruz is een havenstad aan de Golf van Mexico; een naam ook voor de verscheidenheid aan smaken en dit Garnalen Veracruz recept is bedoeld voor 6 personen.
Benodigde ingrediënten Garnalen Veracruz voor 6 personen
- 1 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 grote groene paprika, in reepjes van 4 cm
- 2-3 groene Spaanse pepers, ontdaan van zaad en gehakt
- 5 dl tacosaus (zie basisrecept voor tacosaus)
- 2 tomaten, ontveld en grofgehakt
- 12 olijven gevuld met piment, gehalveerd
- 2 el kappertjes
- ¼ tl gemalen komijn
- zout
- 450 g rauwe, gepelde garnalen, ongekookt
- sap van 1 limoen
- gekookte rijst om erbij te serveren
- Verhit olie in een grote koekepan, voeg ui en groene paprika toe en bak die tot ze zacht zijn.
- Voeg Spaanse pepers, tacosaus, tomaten, olijven, kappertjes, komijn en zout toe. Breng alles aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten sudderen.
- Verwijder, indien aanwezig, het zwarte darmkanaal van de garnalen met een cocktailprikker.
- Voeg garnalen toe aan de saus en kook ze tot ze omkrullen en roze en ondoorzichtig worden. Voeg naar smaak limoensap toe. Serveer de garnalen met gekookte rijst.
- Tip: De saus kan van tevoren bereid worden.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer