Kaas- of groente-enchilada's voor 4 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Kaas- of groente-enchilada's voor 4 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Kaas- of groente-enchilada's voor 4 personen

Benodigde ingrediënten Kaas- of groente-enchilada's voor 4 personen

  • 8 tortilla's (zie recept vruchtenempanada's)
  • Rode saus (zie recept chalupa's)
  • Mole verde (zie recept golfkusttaco's)
  • Kaasvulling
  • 2 el olie
  • 1 kleine rode paprika, in dobbelsteentjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el verse koriander, fijngehakte1,2 dl slagroom
  • 120 g roomkaas
  • 60 g geraspte jonge kaas
  • hele korianderblaadjes
  • Groentevulling
  • 2 el olie
  • 1 kleine ui, fijngesniperd
  • 1 groen paprika, in dobbelsteentjes
  • ½ tl oregano
  • ½ tl gemalen komijn
  • 120 g mais
  • zout en peper
  • 175 g geraspte jonge kaas
  • zure room
  •  


Afbeelding van Ingrediënten voor Kaas- of groente-enchilada's voor 4 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Kaas- of groente-enchilada's voor 4 personen

 

  1. Bereid tortilla's, rode saus en mole verde volgens recept.
  2. Verhit boven een hoog vuur een beetje olie in een koekepan met dikke bodem. Leg er voorzichtig een tortilla in en bak die 1 ½ minuut per kant, of tot zich belletjes vormen.
  3. Leg de tortilla's op een stapel en bedek ze met aluminiumfolie tot ze allemaal klaar zijn. Houd ze warm in de oven tot gebruik.
  4. Voor de kaasvulling: verhit de olie en bak paprika en knoflook langzaam zacht. Voeg koriander toe en schenk slagroom erbij. Aan de kook brengen en snel in laten koken. Voeg roomkaas toe en roer tot die gesmolten is. Roer geraspte kaas erdoor en houd de vulling warm.
  5. Leg de tortilla's één voor één op een bord en schep de kaasvulling erop. Vouw de zijnkanten eroverheen naar het midden. Warm, indien nodig, de rode saus erop en schep die over het midden van twee enchilada's. Garneer met korianderblaadjes.
  6. Voor de groentevulling: verhit de olie en bak de ui glazig. Voeg paprika, courgette, oregano en komijn toe en bak deze circa 3 minuten of tot de ui zacht is. Voeg mais toe, warm die door en vul de tortilla's zoals eerder beschreven, leg ze in een ovenschaal en dek ze af. Bak ze 10 tot 15 minuten in een op 180 C (gasstand 4) voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten is en de vulling begint te borrelen. Serveren met zure room en mole verde erover.

 

  • Twee vullingen voor vegetarische enchilada.

Foto's van de bereiding van Kaas- of groente-enchilada's voor 4 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen