Benodigde ingrediënten Rundvlees met tomaat en paprika in zwarte bonensaus voor 6 personen
- 2 grote tomaten
- 2 el gezouten zwarte bonen
- 2 el water
- 4 el donkere sojasaus
- 1 el maizena
- 1 el droge sherry
- 1 tl suiker
- 450 g lendebiefstuk, gesneden in dunne reepjes
- 1 kleine groene paprika
- 4 el olie
- 1,75 dl vleesbouillon
- mespunt versgemalen zwarte peper
- De tomaten van de zaadjes ontdoen en in 16 partjes snijden. De zwarte bonen kneuzen, het water toevoegen en apart zetten.
- De sojasaus in een kom mengen met maizena, sherry, suiker en vlees en apart zetten.
- De paprika in stukjes van 1,25 cm snijden. De wok verhitten en de olie toevoegen. Als de olie heet is, de paprikastukjes 1 minuut roerbakken en uit de pan halen.
- Het vlees en het sojasausmengsel in de wok doen en 2 minuten roerbakken. De geweekte zwarte bonen plus de bouillon toevoegen, aan de kook brengen en iets laten indikken.
- De stukjes paprika weer in de wok doen en stukken tomaat en zwarte peper toevoegen, nog 1 minuut verwarmen en onmiddellijk serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer