Benodigde ingrediënten Vlees in zoetzure saus voor 2 personen
Beslag
- 100 g bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- 4 el maizena
- 1 el olie
- 3 el olie
- 225 g rundergehakt, in blokjes van 2,5 cm
- 1 ui, gepeld en in partjes
- 2,5 cm verse gemberwortel, geschild, dun gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 groene paprika, zonder zaadjes, in stukjes
Zoetzure saus
- 4 el suiker
- ¼ tl zout
- 4 el rode of moutazijn
- 1 tl geraspte, verse gemberwortel
- 6 el water
- 1 el maizena of pijlwortelpoeder
- 2 tl olie
- enkele druppels voedselkleurstof
- olie om te bakken
- Voor het beslag: de bloem met bakpoeder en maizena zeven.
- Hier 1 eetlepel olie door kloppen. Voldoende water toevoegen om een dik, glad beslag te maken.
- De 3 eetlepels olie in een wok verhitten, het vlees hier 2 minuten in roerbakken en daarna uit de wok halen.
- De ui, gember, knoflook en paprika 2-3 minuten in dezelfde olie bakken. De wok van het vuur halen.
- De ingrediënten voor de saus mengen en dit aan de wok toevoegen. De wok weer op het vuur zetten en de inhoud langzaam aan de kook brengen.
- Het vuur lager zetten en de inhoud in 2-3 minuten dik en helder laten worden.
- Intussen de vleesblokjes door het beslag halen en in de hete olie bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Op keukenpapier laten uitlekken. Het vlees in een schaal leggen en de hete saus erover gieten. Serveren met een Chow Mein gerecht of gebakken rijst.
Variatie: voeg wat dun gesneden wortel, komkommer en courgette toe aan de groenten.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer