Benodigde ingrediënten Roergebakken kalfslever met paprika en wortel voor 4 personen
- 2 el olijfolie
- 1 in dunne ringen gesneden ui
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 600 g kalfslever, in dunne reepjes
- 2 el bloem, gemengd met wat peper en zout
- 4 el droge sherry
- 1,4 dl water of groentebouillon
- 3 grote wortelen, in reepjes
- 1 groen paprika, in dunne reepjes
- versgemalen zeezout en zwarte peper naar smaak
- 120 g taugé
- De olie in een wok verhitten. Ui en knoflook toevoegen en 3 minuten roerbakken.
- De reepjes lever door de op smaak gebrachtebloem halen en toevoegen. Snel roerbakken, tot de lever aan de buitenkant dichtgeschroeid, maar nog roze van binnen is.
- De sherry erdoor roeren en aan de kook brengen. Water of bouillon, paprika, wortel, zout en peper naar smaak toevoegen.
- De lever 3 minuten op hoog vuur in de saus roerbakken.
- De taugé toevoegen en in ongeveer 1 minuut verwarmen; de taugé moet warm zijn, maar wel lekker knapperig blijven.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer