Benodigde ingrediënten Chalupa's 10 stuks
- Rode saus
- 0,6 dl olie
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 1-2 groene Spaanse pepers, fijngehakt
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- 8 rijpe tomaten, ontveld, ontdaan van zaad, in stukjes
- 6 takjes verse koriander, fijngesneden
- 3 el tomatenpuree
- Vleessaus
- 350 g rundergehakt
- 2 teentje knoflook, geperst
- 1 tl oregano
- 2 tl komijn
- zout en peper
- 90 g mais
- 45 g/ 4 el rozijnen
- Garnering
- 6-8 bosuitjes, gehakt
- 4-6 tomaten, in dobbelsteentjes
- ½ krop sla, in reepjes
- 1,2 dl zure room
- 120 g geraspte jong belegen kaas
- Bereid de tortilla's volgens het recept en verdeel het deeg in tienen. Rol, na de wachttijd, de balletjes deeg uit tot rondjes van 10 cm doorsnede.
- Verhit om de rode saus te maken de olie in een grote pan, voeg uien, Spaanse pepers en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat ze circa 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine en zet haar apart.
- Verhit een laag olie van 5 cm in een grote braadpan. Bak er één tortilla per keer. Laat ze uitlekken en houd ze warm.
- Bak voor de vleessaus het vlees tot het vet begint te smelten. Voeg knoflook, oregano en komijn toe en bak het vlees op een hoog vuur bruin.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en roer dan zoveel rode saus erdoor dat het vlees goed bevochtigd is. Voeg mais en rozijnen toe en laat de pan 5 minuten afgedekt.
- Schep het vlees op de tortilla's en schenk er voorzichtig meer rode saus over. Maak je favoriete garnering.
- Variatie: Tortilla's in een andere vorm; snack met pittig vlees. Creëer je eigen combi door te kiezen uit verschillende garneringen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer