Benodigde ingrediënten Peultjes met garnalen voor 2 tot 4 personen
- 3 el olie
- 60 g gehalveerder, geblancheerde amandelen
- 120 g peultjes
- 2 tl maizena
- 2 tl lichte sojasaus
- 1,75 dl kippebouillon
- 2 el droge sherry
- zout en peper
- 450 g gekookte, gepelde garnalen
- 60 g bamboescheuten, in schijfjes gesneden
- De olie in een wok verhitten. Amandelen toevogen en op een matig vuur goudbruin bakken. De amandelen uit de olie scheppen en op keukenpapier uit laten lekken.
- De peultjes afhalen en eventuele draden verwijderen. Kleine peultjes kunnen in hun geheel worden gebruikt.
- De peultjes 1 minuut in hete olie bakken. Uit de pan halen en met de amandelen apart zetten.
- Alle olie uit de wok gieten en de maizena mengen met de rest van de ingredienten, behalve de garnalen en bamboescheuten.
- Het mengsel in de ok gieten en roerend aan de kook brengen. In 1 tot 2 minuten dik en helder laten worden.
- De garnalen en alle andere ingredienten erdoor roeren en ongeveer 1 minuut verwarmen. Onmiddellijk opdienen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer