Benodigde ingrediënten Guacamole voor 8 personen
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- rode paprika, fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij, gesneden
- 2 el olie
- 225 g rundergehakt
- 6 tomaten, ontveld, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
- 430 g gepureerde kidneybeans uit blik
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl chilipoeder
- snufje kaneel en cayennepeper
- 1 tl knoflookpoeder
- zout en peper
- 5 dl runderbouillon
- Verhit de olie in een grote braadpan en bak ui, paprika en bleekselderij tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak het op een matig vuur bruin. Voeg tomaten en kidneybeans met specerijen, knof ook en zout toe. Goed mengen.
- Roer de bouillon erdoor en laat de soep afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
- Pureer de soep in een blender of keukenmachine tot ze bijna glad maar nog wel dik is.
- Breng op smaak en dien op met tortillachips. Garneer eventueel met zure room.
- In Mexico een populair voorgerecht bij de lunch van 14 uur.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer