Benodigde ingrediënten Rundvlees met oestersaus voor 4 personen
- 450 g runderfilet, gesneden in dunne reepjes
- 2 el lichte sojasaus
- 2 el aardnootolie of plantaardige olie
- 2 uien, in vier stukken verdeeld
- 2 stengels bleekselderij, diagonaal in stukjes gesneden
- 120 g champignons
- 1 rode paprika, grof gesneden
- 120 g taugé
- Oestersaus
- 3 el oestersaus
- ½ blokjes kippebouillon opgelost in 2 el kokend water
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el Chinese wijn of droge sherry
- 1 el maizena
- 2 el koud water
- zout en peper
- Het vlees in een kom doen en de lichte sojasaus er overheen gieten. Goed vermengen en minstens 30 minuten apart zetten.
- Intussen de oestersaus mengen met kippebouiloon, donkere sojasaus en wijn.
- De maizena met het koude water mengen en apart zetten.
- De olie weer heet laten worden en het vlees in de wok doen. Het vlees mooi bruin bakken en dan de saus en de gebakken groenten toevoegen.
- Het maizenamengsel erdoor roeren, het geheel aan de kook brengen, roeren en zout en peper toevoegen.
- Ten slotte de taugé toevoegen en nog 3 minuten zachtjes laten koken.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer