Benodigde ingrediënten Zoetzuur varkensvlees met ananas voor 4 personen
- 450 g magere varkensfilet, in blokjes van 2,5 cm
- 2 el lichte sojasaus
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el tomatenpuree
- 1 el suiker
- 2 el aardnootolie
- 1 el maizena
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 1,4 dl water
- 1 blikje ananasstukjes, uitgelekt
- verse koriander om te garneren
- Het varkensvlees in een kom doen, begieten met de lichte sojasaus, omscheppen en 15 minuten laten marineren.
- Intussen de saus maken door de azijn te mengen met de tomatenpuree en de suiker. Even apart zetten.
- Een wok verhitten en de olie erin doen.
- Het vlees uit de sojasaus scheppen en de sojasaus aan het sausmengsel toevoegen. Het vlees door de maizena halen.Het vlees in de hete olie aan alle kanten bruin bakken. Uit de wok halen en het vuur lager zetten.
- Knoflook en gember 30 seconden bakken. Water toevoegen en aan de kook brengen. Het vlees weer in de pan doen.
- Het vuur laag zetten, de wok afdekken en het geheel 15 minuten zacht laten koken, af en toe roeren.
- Het saus mengsel en de ananas toevoegen. Nog 15 minuten zacht laten koken. Garneren met koriander.
- Tijd:Voorbereiding 15 minuten koken, bakken ongeveer 20 minuten. Totale tijd om klassiek Zoetzuur varkensvlees met ananas voor 4 personen te bereiden is iets meer dan een half uur.
- Serveren: Te serveren met rijst en kroepoek.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer